Pietroso Rosso di Montalcino DOC

Pietroso Rosso di Montalcino DOC

Druivenrassen en vinificatie
De Sangiovese druiven voor deze wijn worden handmatig geplukt in de eerste week van oktober. De druiven gisten spontaan onder hun eigen druk en met de van nature aanwezige gisten. De maceratie vindt plaats bij een temperatuur van 30°C - 33°C en duurt 20 dagen, waarin regelmatig geperst wordt. Uiteindelijk rijpt de wijn 12 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op de fles.
Proefnotitie
De wijn heeft een levendige helder robijnrode kleur. In de neus aanhoudende intense aroma's van kers en klein rood fruit. De wijn heeft een droog mondgevoel en is tegelijkertijd warm met lichte tannines en een zeer smakelijke afdronk.
Wijn/spijs
Heerlijk bij pastagerechten met vleessaus, rood en wit vlees.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Toscane
  • Deelgebied
    Montalcino
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2018
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Nee
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6