Druivenras/ vinificatie
De druiven worden in de vroege ochtend geoogst
en meteen naar het wijnhuis gebracht. Hier worden ze ontsteeld in een
geavanceerde machine, genaamd Pellenc Destemmer. Hierna gaan de druiven in
kleine houten tanks, waar ze een dag rusten voordat de fermentatie plaatsvindt.
Na de fermentatie worden de druiven geperst. De wijn heeft van nature een
intense kleur, tannine en mondgevoel.
De wijn rijpt in 65% nieuwe Frans eiken vaten gedurende 21 maanden. Deze zogenaamde Ponsen zorgen voor behoud van de fruitigheid en nuances van de wijngaard. De wijnen worden niet gefilterd voor het bottelen.
Proefnotitie
Aroma's van donker fruit en frisse vleespruimen komen naar voren met tonen van geroosterde hazelnoten in het hart van het bouquet. De beleving van het palet is zacht met delicate smaken van verfijnd fruit en boomgaard bloesem die prachtig samengaan en de wijn een lange finish geven. De wijn is elegant met een medium body en prachtige weelde.