Op het moment volg ik een cursus gedistilleerd. De cursus is opgezet aan de hand van bedrijfsbezoeken. We krijgen dus les van verschillende bekende distillateurs, bezoeken hun distilleerderijen, en proeven…
Rubens Blogs (2014-2021)
In de vorige nieuwsbrief beschreef Piet zijn reis naar de Provence en zijn bezoek aan Chateau Astros. Ook mijn zomerse vakantie- c.q. wijnreis ging naar Frankrijk, naar Bordeaux: een instituut…
Wijn drinken is reizen in je hoofd. Als ik een glas Barolo drink (dat gebeurt te weinig!) brengt me dat in gedachten naar Piëmonte: naar haar overheerlijke spijzen, de sfeer…
Ik werk nu anderhalf jaar bij Wijnhuis Rosmalen en zat me laatst te bedenken: wat maakt het werk zo fascinerend? Welnu, enerzijds is dat druifje fantastisch. Dat zo’n eenvoudige vrucht…
Geen gedoe meer met griepvirussen en depressies. Energie en optimisme: dat is wat ik weer om me heen zie de afgelopen week! Lente! Als je ‘s ochtends om zeven uur…
In de winkel gaat het vaak over het begrip smaak. Piet en ik stoeien daarover wat af met jullie, maar ook met elkaar. Hoe komt dat eigenlijk? Welnu, ik denk…
Of je een wijn lekker vindt, hangt van allerlei technische dingen af: van welke druif is hij gemaakt, heeft hij houtlagering gehad, etc.? Maar het heeft juist ook voor een…