Wilde stoofschotel

Wijn: Baglio Gibellina, U…Passimiento

Voor 4 personen

Benodigdheden

1 kg stoofvlees van wild (haas, ree of wild zwijn)
400 gr grof gesneden soepgroente
3 tenen knoflook
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes oregano
3 laurierblaadjes
200 gr cranberries
1 pakje tomaten passata
30 cl rode wijn
flinke klont roomboter
peper en zout

Bereiding

Snijd het stoofvlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Laat een half uur staan. Hak de tenen knoflook fijn. Bak het vlees aan in de roomboter. Voeg de knoflook en kruiden toe en roer even door. Laat 5 minuten bakken. Dan de soepgroente erbij en weer goed doorroeren. Voeg dan de passata en de rode wijn toe. Roer even door en voeg dan de cranberries toe. Laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 3 uur. Zet weg en eet de volgende dag met winterse groente en aardappelpuree.

Heerlijk met een glas Baglio Gibellina Passimiento!

Prosit!

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF