Skip to main content
 
 
 
 
 
 

Over ons

Het verhaal van Wijnhuis Rosmalen begint in maart 2012, toen Piet (destijds slechts 28 jaar oud) samen met zijn vrouw Minke een gloednieuwe slijterij opende op de Oude Baan in Rosmalen. Zijn moeder was oprichter van ‘In de Blauwe Druif’: destijds en nu nog steeds dé slijterij van Nijmegen. Piet was ervan overtuigd dat ook Rosmalen klaar was voor een drankenzaak met tegelijkertijd een breed én diepgaand assortiment en een Bourgondisch (kom proeven!), positief (nee bestaat niet!) en laagdrempelig (wijn is voor iedereen!) karakter.

De ontwikkelingen gingen sindsdien snel. Rosmalenaren wisten vanaf het eerste begin de weg naar de winkel te vinden, waardoor in het tweede jaar al een rechterhand werd aangenomen: Ruben. Ook op de zakelijke markt ging de groei snel. Waar de eerste twee jaar de relatiegeschenken in december nog werden ingepakt in de winkel en bij Piet thuis, was daarna ieder jaar een grotere loods nodig. Ook op horeca gebied werden er grote stappen gezet. Niet alleen in Rosmalen maar al snel ook in Den Bosch werden restaurants en (wijn)barren bevoorraad met wijn, speciaalbier en gedistilleerd van Wijnhuis Rosmalen. Daarom is er tegenwoordig een logistieke man (Hans) die zich volledig richt op de leveringen.

Anno 2023 is Wijnhuis Rosmalen een begrip voor particulieren, horeca en bedrijven in Rosmalen en wijde omgeving (zoals Den Bosch, Berlicum, Empel, Nuland). Maar de kern van de zaak is en blijft hetzelfde: een plek met een breed én diepgaand aanbod aan dranken, en een Bourgondische, positieve en laagdrempelige sfeer. En nog steeds gevestigd op de vertrouwde plek, Oude Baan 17, al groeit het bedrijf daar wel zowat uit haar jasje!

Piet van Lokven

Eigenaar sinds 2012

"Jong geleerd is oud gedaan! Al op jonge leeftijd ging ik mee naar de slijterij van mijn ouders. En het is en blijft het leukste beroep ter wereld. Met leuke mensen praten over bijzondere producten."

Opleidingen: Vinologenopleiding van de Wijnacademie

Ruben Gielis

Verkoopmedewerker sinds 2013

“Mensen en wijnen hebben veel te vertellen. Ik houd van hun verhalen. In de winkel probeer ik de verhalen van mensen en wijnen bij elkaar te brengen, en zo de perfecte match te realiseren.”

Opleidingen: Slijtersvakdiploma, Vinoloog van de Wijnacademie

Hans van de Loo

Logistiek medewerker sinds 2019

"Één relatiegeschenk of grote horeca orders. Ze hebben elk hun charme. Zo kun je onverwachts op bijzondere locaties komen, bijv. de Haven van Rotterdam, verlaten fabrieken voor cateraars of gewoon bij mensen thuis. Elke dag is anders."

Thijs van der Plas

Verkoop- en logistiek medewerker sinds 2017

"Elke zaterdag ben ik van de partij. Aanvullen (dweilen met de kraan open!), klanten helpen, bestellingen rijden. Heel divers werk, en altijd gezellig!"

Lotte van Erp

Verkoopmedewerker sinds 2021

"Op de winkelvloer voel ik mij als een vis in het water. Advies geven over mooie wijnen en het fysieke werk in de winkel, is wat mij betreft een gouden combinatie waar ik elke dag van geniet."

Anne

Verkoopmedewerker sinds 2023

"Twee dagen per week vind je mij in het wijnhuis. Mijn missie? Wijn laagdrempelig en toegankelijk maken voor liefhebbers mét en zonder wijnkennis. Dus vergezel ik jouw gekochte flesje van een leuk verhaal over de wijnmaker, de druivensoort of het wijngebied."

Mark van der Donk

Chauffeur

"Op donderdag en vrijdag kun je mij spotten in de Wijnhuis Rosmalen-bus. Dan rijd ik naar (horeca)klanten in Nieuwkuijk en Heesch en alle plaatsen daartussenin. De ene keer gaat het om een doosje wijn, de andere keer om een pallet vol relatiegeschenken. Die afwisseling en vrijheid vind ik leuk, net als het contact met klanten en collega's. Het is altijd een feestje om in het Wijnhuis rond te lopen."