Of je een wijn lekker vindt, hangt van allerlei technische dingen af: van welke druif is hij gemaakt, heeft hij houtlagering gehad, etc.? Maar het heeft juist ook voor een... Of je een wijn lekker vindt, hangt van allerlei technische dingen af: van welke druif is hij gemaakt, heeft hij houtlagering gehad, etc.? Maar het heeft juist ook voor een... Skip to main content
Rubens Blog

Lang leve de beleving!

By 1 oktober 2014mei 31st, 2021No Comments

Of je een wijn lekker vindt, hangt van allerlei technische dingen af: van welke druif is hij gemaakt, heeft hij houtlagering gehad, etc.? Maar het heeft juist ook voor een heel groot deel te maken met ontastbare dingen: beleving. En waar is die beleving groter dan tijdens vakanties en reizen? De afgelopen tijd konden we onze lol op bij Wijnhuis Rosmalen, met jullie mooie verhalen uit de zomervakantie. Vooral de Elzas en Noord-Italie (Veneto) waren populaire bestemmingen, merkten we. De wijnhuizen Haeffelin en Zenato zullen er blij mee zijn!

Niets menselijks is ons vreemd bij Wijnhuis Rosmalen. Hoewel wij al onze wijnen lief hebben, spelen wijnreizen geregeld in op ons gemoed. Piet: “Ik weet nog dat Zenato het eerste wijnhuis was dat ik bezocht met mijn moeder. Ik was een broekie en het maakte heel veel indruk op me. Achteraf bekeken is daar mijn passie ontstaan voor de ripasso en amarone wijnen en daarna voor Italiaanse wijnen in algemene zin”. Ruben: “In juni was ik op bezoek bij het wijnhuis Pietroso in Montalcino (Toscane). De wijnmaker Gianni Pignattai legde uit, liet zien en liet proeven hoe hij door specifieke keuzes in de wijngaard en in de kelder de verfijnde smaken van de brunello ieder jaar weer kan garanderen. Gianni, zijn wijnen, en de sprookjesachtige ligging van zijn wijnhuis op de berg van Montalcino waren fantastisch. Ik ben nog meer van de wijnen van Pietroso gaan houden en ben nog trotser dat we ze in ons assortiment hebben”.

Wijn en beleving, het is een magisch duo. We gaan de herfst in. Dus: kachel aan, een heerlijk bokbiertje (want ook speciaal bier is beleving!) of fijne Rioja open, en beleven maar!