Gek hoor, dan wordt het september, is het nog lekker aan het nazomeren, maar zit ik alweer aan het eind van het jaar te denken. Velen van u zullen dat... Gek hoor, dan wordt het september, is het nog lekker aan het nazomeren, maar zit ik alweer aan het eind van het jaar te denken. Velen van u zullen dat... Skip to main content
Rubens Blog

Dromen over plakband

By 1 september 2018mei 31st, 2021No Comments

Gek hoor, dan wordt het september, is het nog lekker aan het nazomeren, maar zit ik alweer aan het eind van het jaar te denken. Velen van u zullen dat herkennen. De zomerrust is voorbij en alles (scholen, verenigingen, werk) is weer volop aan de gang. Onze hoofden ook. Wat staat er te gebeuren het komende half jaar, wat zijn de wensen, wat de dromen?

Mijn droom is nogal concreet vandaag, over plakband. Ik zie de rollen voor me, de stapels wijnkisten waar eerst het inpakpapier omheen en daarna het plakband op moet. Ooit hadden dit soort dromen meer het karakter van nachtmerries. Hoe gaan we het in hemelsnaam voor elkaar krijgen met die relatiegeschenken? Waar kopen we materiaal in, hoeveel, hoe krijgen we de pakketten weggewerkt in de winkel, moeten we geen hulp inschakelen?

Tegenwoordig droom ik rustig over de eindejaarsgeschenken. We hebben een grote loods waar we pallets wijn en kisten naast elkaar kunnen opstellen en plakband in kilometers voorradig is. Ook niet onbelangrijk, we hebben een ijzersterk en ervaren team waarbij iedereen weet wat ie moet doen, en daaromheen een schil van flexibele krachten die kan meehelpen als er extra gas moet worden gegeven. Ik denk aan de duizenden eindejaarsgeschenken die we op die manier elk jaar weer verwerken. Natuurlijk, het is heel hard werken, maar ik droom vooral over de lol, het genot van de geoliede machine, het voetballen met afvalmateriaal, diners bestaande uit friet met champagne. De droom levert energie op.

De komende tijd gaan we geleidelijk weer van droom naar werkelijkheid. We gaan in overleg met bedrijven over de opdracht, maken offertes, kopen wijn, kisten en inpakmateriaal in. En dan, ergens eind oktober meestal, gaat de bal rollen in de loods en worden de eerste pakketten gemaakt. Ik kijk er weer naar uit!

Mocht u ook dromen (of piekeren) over eindejaarsgeschenken voor bijvoorbeeld relaties of personeel, wij vertalen uw dromen graag naar de werkelijkheid. Één geschenk of duizend, Wijnhuis Rosmalen kan alles voor u verzorgen.

Ruben