Proeven doen we bij Wijnhuis Rosmalen natuurlijk het hele jaar door. Degenen die zich geregeld in ons Italiaans-Spaans hoekje ophouden, weten waarover ik het heb: op de proeftafel staan iedere... Proeven doen we bij Wijnhuis Rosmalen natuurlijk het hele jaar door. Degenen die zich geregeld in ons Italiaans-Spaans hoekje ophouden, weten waarover ik het heb: op de proeftafel staan iedere... Skip to main content
Rubens Blog

Proeven, proeven, en nog eens proeven

By 1 september 2016mei 31st, 2021No Comments

Proeven doen we bij Wijnhuis Rosmalen natuurlijk het hele jaar door. Degenen die zich geregeld in ons Italiaans-Spaans hoekje ophouden, weten waarover ik het heb: op de proeftafel staan iedere week verschillende flessen open. In deze tijd van het jaar proeven we echter ook veel buiten de deur. Veel importeurs en wijnleveranciers houden in september hun overzichtsproeverijen. Wat doen we zoal op die proeverijen, wat zijn onze doelen? Dat hangt af van de situatie. Laatst was de overzichtsproeverij van onze belangrijkste wijnleverancier: Wijntransport. Die proeverij gebruiken we vooral om ons vaste assortiment goed door te proeven en wijnmakers te ontmoeten, zoals dit jaar bijvoorbeeld Rodrigo Zamorano (wijnmaker van het Chileense wijnhuis Caliterra): zie de foto hiernaast. Ik was laatst ook bij de proeverij van Kwast Wijnkopers. Bij die proeverij probeerde ik vooral gericht te proeven, zoekend naar aanvullingen voor ons assortiment. Zo zijn we al tijden op zoek naar een mooie en betaalbare Priorat (Spaanse topwijn), al is het helaas ook dit keer niet gelukt die te vinden. Tenslotte zijn proeverijen ook plekken waar wordt genetwerkt met importeurs, wijnmakers en andere slijters. Dit is natuurlijk vooral voor Piet belangrijk: zie de foto hiernaast.

Als u wilt, heeft u binnenkort ook een proeverij, namelijk onze overzichtsproeverij in Brasserie Fleurie op zondagmiddag 9 oktober. Wat uw doel is tijdens die proeverij, dat is natuurlijk aan u om te bepalen. Wat voor ons belangrijk is, is om de doelen die wijzelf altijd hebben bij het bezoeken van proeverijen ook terug te laten komen in onze eigen proeverij. We willen dus een beeld geven van ons assortiment. Belangrijke wijnhuizen als Oude Kaap, Paul Mas en Zenato zullen daarom uitgebreid open staan. Daarnaast willen we u verrassen. Ik geef de verrassingen hier natuurlijk nog niet weg, maar kan al wel aangeven dat ze onder andere uit Champagne, Nieuw-Zeeland en Spanje zullen komen. Tenslotte is het ontmoeten belangrijk op 9 oktober; dat wij u ontmoeten en u elkaar ontmoet, buiten de gebruikelijke setting van de winkel. Een gezellige middag dus, daar streven we naar, en kijken we erg naar uit!

Mocht u het nog niet gedaan hebben: u kunt zich nog aanmelden voor de proeverij!

Ruben