De zomervakantie is voor de meesten achter de rug, zien we aan de gebruinde gezichten in de winkel. Hopelijk heeft u een goede tijd gehad, fijne vakantie ervaringen opgedaan, en... De zomervakantie is voor de meesten achter de rug, zien we aan de gebruinde gezichten in de winkel. Hopelijk heeft u een goede tijd gehad, fijne vakantie ervaringen opgedaan, en... Skip to main content
Rubens Blog

Zomerproject

By 1 augustus 2017mei 31st, 2021No Comments

De zomervakantie is voor de meesten achter de rug, zien we aan de gebruinde gezichten in de winkel. Hopelijk heeft u een goede tijd gehad, fijne vakantie ervaringen opgedaan, en lekkere dranken gedronken. Door de minder volle agenda’s is de zomerperiode ook geschikt om dingen rondom huis eens grondig aan te pakken; zaken die er gedurende het jaar niet van komen. Een greep uit de zomerprojecten die ik voorbij heb zien komen in gesprekken aan de toonbank (trouwens, ook voor gesprekjes lijkt meer tijd in de zomer!): kozijnen schilderen, schutting vernieuwen, zolder opruimen, oude Playmobil verzameling van de kinderen uitsorteren voor het aanstaande kleinkind.

Ook Wijnhuis Rosmalen had dit jaar zo’n zomerproject. We wilden onze gedistilleerdhoek vernieuwen. Doel was om meer ruimte te maken voor ambachtelijke kwaliteitsdistillaten (zoals Schotse single malt whisky, rum, cognac, armagnac, grappa en gin), zonder dat dit ten kosten zou gaan van een goed basisassortiment blended whisky, jenever en vieux. Dat was een grote operatie, zo één die eigenlijk alleen mogelijk is in rustiger zomertijden. Alle flessen zijn uit het schap geweest, op de grond gezet (met alle gevaar voor klanten, medewerkers en de flessen zelf), om daarna op een nieuwe plek weer in het schap te belanden.

Het was een hele klus, maar we zijn zo goed als klaar. Om een paar cijfers te noemen: er zijn twintig single malt whisky’s bijgekomen, zowel het rum, cognac, grappa als gin assortiment is met tien soorten gegroeid, en we hebben een aantal soorten calvados en armagnac toegevoegd. Daarnaast hebben we de gedistilleerd schappen duidelijker geordend en gepresenteerd. We hebben groepsnamen bij de verschillende soorten gedistilleerd geschreven. Bij de Schotse single malt whisky’s zijn we nog verder gegaan en hebben we ook de regio aangegeven op het schap. We zijn erg trots op het resultaat. En waar we ook trots op zijn, is dat er tijdens het hele project slechts één fles is gesneuveld!

Als Wijnhuis Rosmalen hebben we een even vrolijke, zelfverzekerde als ambitieuze doelstelling: we willen de ultieme snoepwinkel voor volwassenen zijn. Met de vernieuwing van de gedistilleerdhoek hebben we daarin deze zomer weer een mooie stap gezet. In combinatie met de lancering van onze nieuwe webshop Metdrank.nl als achtervang voor zeer zeldzaam, exclusief of merkwaardig gedistilleerd, is ons gedistilleerd assortiment klaar voor de toekomst. Samen met ons brede en diepe assortiment wijn en speciaalbier, is onze snoepwinkel sinds deze zomer rijker gevuld dan ooit. Voel u niet beschaamd als u bij het volgende bezoek aan onze snoepwinkel moet kwijlen voor de schappen. Dat hoort erbij. Wij doen dat zelf ook geregeld als we door de winkel lopen!

Ruben