Ruben en Lotte zijn dol op wijnen die nét even op een andere manier dan verwacht, geproduceerd worden. Dat geldt ook voor de malbec van het Argentijnse Domaine Bousquet. Waar... Ruben en Lotte zijn dol op wijnen die nét even op een andere manier dan verwacht, geproduceerd worden. Dat geldt ook voor de malbec van het Argentijnse Domaine Bousquet. Waar... Skip to main content

Ruben en Lotte zijn dol op wijnen die nét even op een andere manier dan verwacht, geproduceerd worden. Dat geldt ook voor de malbec van het Argentijnse Domaine Bousquet. Waar je bij de malbec druif misschien denkt aan een krachtige, tannineuze wijn, is deze variant juist erg vriendelijk.

Dat komt door de productiemethode. Deze malbec ‘nouveau’ wordt namelijk gemaakt volgens de macération carbonique methode. Deze methode is bekend van de Beaujolais Nouveau en de Novello.

Hierbij worden de druiven in hele trossen in een tank geplaatst. Door de druk is er weinig zuurstof en veel kooldioxide. Hierdoor vindt intracellulaire fementatie plaats: dit is een dure term voor vergisting binnenin de druiven. Er hoeft geen gist worden toegevoegd. Door het eigen gewicht komen de sappen vrij. Die worden heel kort gefermenteerd en gemacereerd.

Het resultaat is een lichtvoetige, bloemige, snoeperige en fruitige wijn, met weinig tannine. Deze wijn kan net als de Beaujolais jong gedronken worden. Totaal anders dan de robuuste, tandentrekkende malbecs die je misschien gewend bent.

Proef deze vriendelijke malbec de hele maand mei vrijblijvend in de winkel.

Wijn: Gaia Malbec Carbonic
Producent: Domaine Bousquet
Herkomst: Uco Valley, Argentinië
Prijs: €12,99,-

Vrij spel

Met Vrij spel experimenteren Ruben en Lotte elke maand met een nieuwe wijn. Ze krijgen hierbij Vrij spel van Piet: ze mogen elke wijn kiezen, als er maar een bijzonder verhaal bij hoort. Deze wijn kun je vervolgens de hele maand proeven in de winkel. Reageren de meeste proevers enthousiast? Dan krijgt deze wijn een vaste plek in het assortiment. Zo kun jij dus mee bepalen welke wijnen er in de winkel komen. Kom maandelijks proeven en deel je mening met ons!

Laat een opmerking achter