Vurig, passievol, prikkelend en elegant. Nee dit is geen begin van een boeketreeks (over boeken gesproken, Ruben schreef er één, en dan geen boeketreeks maar literatuur. Meer hierover lees je... Vurig, passievol, prikkelend en elegant. Nee dit is geen begin van een boeketreeks (over boeken gesproken, Ruben schreef er één, en dan geen boeketreeks maar literatuur. Meer hierover lees je... Skip to main content
Vurig, passievol, prikkelend en elegant. Nee dit is geen begin van een boeketreeks (over boeken gesproken, Ruben schreef er één, en dan geen boeketreeks maar literatuur. Meer hierover lees je hier). We hebben het over de rosé van Davide di Bella, onze Italiaans-Nederlandse vriend die wijn maakt op de Sicilie, en om precies te zijn: op de Etna.

In december promootten Ruben en Lotte Davide’s rode en witte wijn, gemaakt van de Siciliaanse druiven nerello mascalese en nerollo cappuccio (voor rood) en carricantee en catarratto bianco (voor wit).

Nu het zomer is, is het tijd voor Davide’s rosé. Een minstens zo gaaf glas als haar rode en witte broertje. Ook van vulkanische bodem en dus met een kenmerkende mineraliteit. Gemaakt van nerello mascalese en gemaakt voor zwoele zomeravonden. Met een mooie zuurgraad, rood fruit en poederroze kleurtje. Heerlijk bij lichte salades, bruschetta met tomaat en basilicum en een vers gevangen witvisje.

Dame Etna Rosato: €22,99

Laat een opmerking achter