Skip to main content

In de categorie ‘verdwaalde druiven’ presenteren Ruben en Lotte deze maand de Sloveense ribolla. De ribolla is van oorsprong een ras uit de regio Friuli-Venezia, helemaal in het oosten van Italië. Hoe dit ras in Slovenië terecht is gekomen weten we niet, maar we vermoeden dat een slimme Sloveen de druif op een onbewaakt moment mee de Italiaans/Sloveense grens over heeft genomen. Dat bleek een succes. Inmiddels staat de ribolle rijkelijk aangeplant in het Sloveense Primorje, dat in het uiterste westen van het land ligt. Dit wijnbouwgebied bestaat uit 8000 hectare en is een van de drie wijnbouwzones van dit land.

Ruben en Lotte vonden uit deze streek de ‘Ribolla Gialla Marinic’: een volle witte wijn met in de geur kamille, kaneel en veel geel fruit. Een echte eetwijn: spannend, uniek en met een romige afdronk. Je kunt de ribolla de hele maand in de winkel proeven. Is de wijn een succes bij de meeste klanten, dan nemen we deze wijn op in het assortiment. En dat betekent dat we er dan een wijnland bij hebben, want we hebben nog geen Sloveense wijn in de winkel. Kom dus proeven en deel je mening met ons.

Wijn: Ribolla Gialla Marinic
Herkomst: Primorje, Slovenië.
Producent: Domaine Cucinre de Noue-Marinic
Prijs: € 17.99

Vrij spel

Met Vrij spel experimenteren Ruben en Lotte elke maand met een nieuwe wijn. Ze krijgen hierbij Vrij spel van Piet: ze mogen elke wijn kiezen, als er maar een bijzonder verhaal bij hoort. Deze wijn kun je vervolgens de hele maand proeven in de winkel. Reageren de meeste proevers enthousiast? Dan krijgt deze wijn een vaste plek in het assortiment. Zo kun jij dus mee bepalen welke wijnen er in de winkel komen. Kom maandelijks proeven en deel je mening met ons!

Laat een opmerking achter