Heel graag stel ik jullie voor aan Dolcetta. ‘Wie?’ zullen jullie denken. Dat snap ik, jullie kunnen Dolcetta ook niet kennen, nog niet. Dolcetto, met een o dus, zal wellicht... Heel graag stel ik jullie voor aan Dolcetta. ‘Wie?’ zullen jullie denken. Dat snap ik, jullie kunnen Dolcetta ook niet kennen, nog niet. Dolcetto, met een o dus, zal wellicht... Skip to main content

Heel graag stel ik jullie voor aan Dolcetta. ‘Wie?’ zullen jullie denken. Dat snap ik, jullie kunnen Dolcetta ook niet kennen, nog niet. Dolcetto, met een o dus, zal wellicht wel bekend zijn bij sommigen. Dolcetto is een blauwe druif uit de Piemonte streek in Noordwest Italië. In het Italiaans betekent dolcetto kleine zoete. De druif wordt vaak omschreven als de kleine lieflijkere broer of zus van de bekendste druif uit de streek: nebbiolo, de druif waarvan de meest gerenommeerde en complexe Italiaanse wijn Barolo wordt gemaakt.

Maar wie is Dolcetta dan, met een a? Dolcetta is de hoofdpersoon uit mijn roman Blijven zitten. Ze heeft veel eigenschappen van dolcetto: ze is mooi, zoet, intelligent, eigengereid, mysterieus. De andere hoofdpersoon is Peter: een zoekende man die onvoorzien eigenaar wordt van een wijnwinkel en volledig verliefd wordt op Dolcetta. Het boek beschrijft het samenspel tussen Dolcetta en Peter. De wijnwinkel is de allerbelangrijkste plek in hun liefdesrelatie.

Blijven zitten is een literaire roman die meerdere onderwerpen aansnijdt en meerdere betekenislagen kent. Maar wijn en de wijnwinkel zijn belangrijk in het boek en alleen al om die reden wil ik jullie op deze plek vertellen over het bestaan van mijn roman. Want ja, hij bestaat! De afgelopen tien jaar heb ik, naast mijn werk bij het wijnhuis, met veel toewijding aan dit boek geschreven en nu is hij er.

Op het moment zit ik tegen een berg praktische knopen aan te kijken die moeten worden doorgehakt: het boek misschien een paar centimeter smaller maken, wel of geen foto op de flaptekst, toch een iets dikkere kaft kiezen, welke media benaderen?

Het resultaat van mijn hakwerk kunnen jullie snel zien, want de lancering van de roman is eind juni. Als je wil, kun je daarbij aanwezig zijn. Binnenkort wordt de datum bekend, dus houd de berichtgeving in de gaten.

Ik sluit nu snel dit blog en ga door met hakken, voordat de praktische knopen uitgroeien tot knopen in mijn maag.

Ruben

2 reacties

Laat een opmerking achter