Graag deel ik een gelukzalig moment met u. Het is zaterdagmiddag na sluitingstijd. Ik zit met de collega’s nog wat openstaande wijnen te proeven aan de proeftafel. Werk en ‘vrijdagmiddag’... Graag deel ik een gelukzalig moment met u. Het is zaterdagmiddag na sluitingstijd. Ik zit met de collega’s nog wat openstaande wijnen te proeven aan de proeftafel. Werk en ‘vrijdagmiddag’... Skip to main content
Rubens Blog

Het mooiste plekje van de winkel

By 1 mei 2016mei 31st, 2021No Comments

Graag deel ik een gelukzalig moment met u. Het is zaterdagmiddag na sluitingstijd. Ik zit met de collega’s nog wat openstaande wijnen te proeven aan de proeftafel. Werk en ‘vrijdagmiddag’ borrel in één. Door de openstaande deur horen we een auto aankomen en stilhouden voor de winkel. Het is een verlate klant die nog snel wat nodig heeft. Enigszins terughoudend en gehaast, maar vooral verbaasd dat hij nog welkom is na sluitingstijd, schuift hij aan en proeft de witte wijn die we afgelopen week hebben opgenomen in het assortiment. Een kwartier later en een aantal proefervaringen en verhalen rijker, loopt hij richting kassa en rekent zijn flesje af. Hij gaat de winkel uit, ontspannen, zin in het weekend.

Geweldig vind ik dat, zo’n ontmoeting. De proeftafel is letterlijk en figuurlijk de kern van onze zaak. Kennis, service, contact en sfeer: het komt allemaal samen aan dat oude houten gevaarte. Het is de plek waar wij als team onze wijnen bijhouden (blijven ze op niveau, hoe is het nieuwe oogstjaar?) en nieuwe wijnen testen (is het een verrassende aanvulling, teveel van hetzelfde?). Het is de plek waar u onze wijnen kan uitproberen. Het is ook de plek waar wij meer van u te weten komen. Wat is uw smaak? Waar kunnen we u mee bekoren, of juist verrassen of uitdagen? U kent ons, en weet dus dat wij niet schromen een fles voor u open te trekken (al moet u bij een grand cru uit de Bourgogne wel een verrekte goed verhaal hebben!). Zo staan er iedere week zeker tien tot vijftien wijnen open. Wat velen van u weer niet weten, is dat we ook veel gedistilleerd hebben openstaan. Ook op dat gebied zijn er dus hele ontdekkingstochten te maken aan onze tafel. De proeftafel als een houten samenballing van (wijn- en mensen-) kennis en sfeer: ik vind het het mooiste plekje van de winkel, by far!

Dus, als u de volgende keer bij ons binnenloopt, loop vooral door naar achteren, naar het mooiste plekje van de winkel. The place to be!

Ruben