Waar was je, toen de vliegtuigen in de Twin Towers vlogen? Bij wie huilde je uit, toen je eerste verkering uitging? Welke muziek luisterden jullie vroeger in de auto, op... Waar was je, toen de vliegtuigen in de Twin Towers vlogen? Bij wie huilde je uit, toen je eerste verkering uitging? Welke muziek luisterden jullie vroeger in de auto, op... Skip to main content
Rubens Blog

Wat dronk je, toen …

By 1 maart 2018mei 31st, 2021No Comments

Waar was je, toen de vliegtuigen in de Twin Towers vlogen? Bij wie huilde je uit, toen je eerste verkering uitging? Welke muziek luisterden jullie vroeger in de auto, op weg naar de camping in Frankrijk? Plaatsen, personen en muziek zijn heel belangrijk in onze persoonlijke en emotionele herinneringen.

Het valt mij op dat drank ook zo’n anker is waar we belangrijke herinneringen en gebeurtenissen aan ophangen. Zo weten veel mensen nog welke wijn(en) er op tafel stond(en) bij hun huwelijk, weet ik uit eerste hand. Ik weet zelfs dat één van u elk jaar op uw trouwdag de champagne van de bruiloft opnieuw ontkurkt. Een ander krachtig verhaal hoorde ik van een man die in de laatste weken van zijn leven besloot de meest zeldzame fles uit zijn whiskycollectie te openen en daar elke dag samen met zijn vrouw een klein glaasje uit te drinken. Mooi. Zo lijkt drank vooral een rol te hebben bij sociale herinneringen, dus ervaringen met vrienden, familie en je geliefde. En vooral die geliefde lijkt belangrijk. De drankjes die je drinkt bij je eerste date, bij je huwelijk, bij het overlijden van je wederhelft, ze lijken inherent onderdeel te zijn van die belangrijke momenten.

Drank en de liefde, ik zal er eerlijk over zijn, ik weet wel wat van het eerste, maar weinig van het tweede. Wat betreft die magische relatie tussen drank en liefde blijf ik als uw drankadviseur dus ernstig in gebreke. Ik hoop dat u het me vergeeft. Alhoewel, kun je over zoiets ongrijpbaars wel advies geven, en moet je dat wel willen? Ik hoor dat graag van u, u moet me hierin een beetje leiden.

Ruben

PS: waar ik wel goed in ben, is platonische liefde. Ik houd ervan te denken aan mensen, en ik drink graag een glas op mensen. Drank en platonische liefde, daar kan ik u misschien beter mee van dienst zijn. Wellicht iets voor een toekomstige blog.