Geen gedoe meer met griepvirussen en depressies. Energie en optimisme: dat is wat ik weer om me heen zie de afgelopen week! Lente! Als je ‘s ochtends om zeven uur... Geen gedoe meer met griepvirussen en depressies. Energie en optimisme: dat is wat ik weer om me heen zie de afgelopen week! Lente! Als je ‘s ochtends om zeven uur... Skip to main content
Rubens Blog

Een nieuw begin

By 1 maart 2015mei 31st, 2021No Comments

Geen gedoe meer met griepvirussen en depressies. Energie en optimisme: dat is wat ik weer om me heen zie de afgelopen week! Lente! Als je ‘s ochtends om zeven uur opstaat is dat ook de bedoeling (want het is licht), en als je na werktijd naar huis gaat is ook dat de bedoeling (want het is licht). Leven in de lente is zoveel natuurlijker en lichter. Ik stel voor dat we het nieuwe jaar voortaan niet meer laten ingaan op die opgelegde donkere dag in januari, maar op die dag van het jaar waarop we allemaal aanvoelen dat we een nieuw begin maken: zondag 8 maart dus dit jaar.

Bij Wijnhuis Rosmalen zien we het nieuwe begin overal om ons heen. In de (Europese) wijngaarden doen de druivenstokken voorzichtige eerste pogingen tot vruchtzetting, en leggen daarmee de basis voor de wijn die vanaf 2016 in onze schappen zal liggen. In de winkel hebben we de afgelopen week al meer rosé verkocht dan in de afgelopen vier maanden bij elkaar. Ook een teken van hernieuwde inspiratie en motivatie bij u: velen van u hadden de laatste dagen behoefte aan iets nieuws, bijvoorbeeld een nieuw likeurtje. Zelf heb ik daar ook last van. Ik heb sinds kort het door mij en velen vergeten drankje armagnac opnieuw ontdekt. Dit Franse druivendistillaat wordt in tegenstelling tot cognac slechts eenmaal gedistilleerd en is daardoor krachtiger en robuuster van smaak dan zijn bekende grote broer. Heerlijk! Een aanrader voor mensen die bijvoorbeeld van stevige whisky of grappa houden.

Voor Wijnhuis Rosmalen is het ook om een andere reden geen wonder dat maart een nieuw begin vormt. Op 3 maart werden we drie jaar oud! Ooit gaan we dit soort feestjes vieren. Nu hebben we er geen tijd voor: veel te druk met verder groeien en ontwikkelen! Een grote nieuwe ontwikkeling van de afgelopen weken was de lancering van onze webshop. Kleinere maar lekkere ontwikkelingen zijn uitbreidingen van ons speciaal bier-, wijn- en grappa- assortiment. Tenslotte willen we jullie het nieuwe begin van Stijn Kuijpers niet onthouden. Velen van jullie zullen hem kennen van de proeverijen die hij geeft voor Wijnhuis Rosmalen, of van zijn aanwezigheid in de winkel in de kersttijd. Begin maart opende hij wijnbar Wijn bij Stijn in Den Bosch (Kruisstraat 35). Hij werkt met onze wijnen. Dus, mocht je lekker willen borrelen met onze wijnen in de Bourgondische sfeer van Den Bosch: ga eens bij Stijn langs!

Rest mij nog één ding: u een gelukkig nieuwjaar te wensen!

Ruben